Takavuosien NHL-supertähti Jeremy Roenick ottaa suorasanaisesti kantaa Los Angeles Kingsin kesän jättihankinta Pierre-Luc Dubois’n kaukalon ulkopuoliseen käytökseen.

Dubois on ehtinyt NHL-uransa aikana kiukutella itsensä ulos ensin Columbus Blue Jacketsistä ja sittemmin Winnipeg Jetsistä, jonka kanssa tähtisentteri kieltäytyi solmimasta jatkosopimusta pakottaen seuran lopulta pelaajakaupoille.

Roenickin mielestä Dubois’n on korkea aika tehdä muutos käyttäytymisessään.

– Dubois ei ole lopettanut käyttäytymästä kuin pieni kakara siitä asti, kun hän saapui NHL:ään. Hän ei ole tehnyt mitään muuta kuin kitissyt ja valittanut ollessaan NHL:ssä.

– Hän ei ole noussut johtavaksi pelaajaksi yksinkertaisesti siitä syystä, että hän käyttää liikaa aikaa valittaakseen siitä, missä hän milloinkin joutuu pelaamaan.

Roenick toivoo asenteen muuttuvan Dubois’n päästessä Los Angelesiin.

– Hänen on parasta pelata uuden ison sopimuksensa mukaisesti, koska hänellä on kaikki eväät olla hyvä jääkiekkoilija. Toivon Kingsin vuoksi, että hän olisi viimein aikuistunut ja lopettaisi jatkuvan itkemisensä, Roenick päättää palopuheensa.

Dubois allekirjoitti Kingsin kanssa kahdeksan vuoden ja 68 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, joka takaa sentterille 8,5 miljoonan taalan vuositulot.