Mediajätti The Athletic on listannut kymmenen ensi kauden hinta-laatu-suhteeltaan parasta NHL-sopimusta.

Listan ykköseksi nousee Florida Panthersin heti avauskaudellaan seurassa Stanley Cupin finaaleihin johdattanut Matthew Tkachuk. Taistelijaluonteella varustettu johtajatyyppi kuittaa kahdeksan vuoden sopimuksestaan 9,5 miljoonaa dollaria kaudessa. The Athleticin toimituksen mukaan kyseessä on räikeästi alihintainen pahvi.

– On edelleen äärimmäisen vaikeaa uskoa, miten he saivat Tkachukin kiinnitetyksi kahdeksaksi vuodeksi alle 10 miljoonan dollarin vuosipalkalla! Tkachukilla oli allaan uransa paras kausi ja hän teki itsestään välittömästi franchise-tason laiturin. Hinta tuntuu naurettavalta ottaen huomioon hänen ikänsä, sen mitä hän oli jo todistanut NHL:ssä sekä nousussa olevan palkkakaton. Sopimus näytti jo vuosi sitten ryöstöltä, The Athleticin Dom Luszczyszyn kirjoittaa.

– Tkachuk on kuin ”yksisarvinen” tähän liigaan, hyvin harvinainen sekoitus voimaa ja taitoa, laukaisu- ja syöttökykyä sekä hyökkäys- että puolustuspään osaamista, toimittaja jatkaa.

Listan seuraavat sijat menivät New Jersey Devilsin Jack Hughesille, Colorado Avalanchen Cale Makarille, Ottawa Senatorsin Tim Stützlelle sekä Minnesota Wildin Matt Boldylle.