Vegas Golden Knights on voittanut seurahistoriansa ensimmäisen Stanley Cupin. Se tyrmäsi viidennessä finaaliottelussa Florida Panthersin peräti lukemin 9-3 ja nappasi mestaruuden nimiinsä otteluvoitoin 4-1.

Vegas karkasi jo avauserässä kahden maalin karkumatkalle, jonka Panthers onnistui vielä kaventamaan toisen erän alussa. Tuon jälkeen Vegas kuitenkin meni menojaan, kun se latoi taululle toisessa erässä neljä maalia lisää. Päätöserässä se iski vielä kolme maalia Floridan osuttua kahdesti.

Ottelun tehokkain pelaaja oli Mark Stone, joka iski hattutempun. Vegasin muista maaleista vastasivat Nicolas Hague, Alec Martinez, Reilly Smith, Mike Amadio, Ivan Barbashev sekä Nicolas Roy. Floridan maalit iskivät Aaron Ekblad, Sam Reinhart ja Sam Bennett.

Kulunut kausi oli Vegasille vasta sen seurahistorian kuudes. Se eteni myöskin avauskaudellaan 2017-18 Stanley Cup -finaaleihin, mutta hävisi tuolloin Washington Capitalsille.

Vegasin joukkueessa ei pelannut suomalaisia. Floridan puolelta pettymään joutuivat puolestaan Aleksander Barkov, Anton Lundell sekä loukkaantumisen takia finaalit missannut Eetu Luostarinen. Lisäksi joukkueen apuvalmentajana toimii Tuomo Ruutu.

Pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon eli Conn Smythe Trophyn voitti Vegasin Jonathan Marchessault, joka teki pudotuspeleissä 22 otteluun tehopisteet 13+12=25 ja sijoittui pistepörssin toiseksi. Hänen edellään oli ainoastaan ketjukaveri Jack Eichel (22, 6+20=26).