Florida Panthersin kovaotteinen puolustaja Radko Gudas on pelannut komean uran. 33-vuotias tshekkipakki ei ollut ikäluokkansa kärkilupauksia, mutta hän on pelannut NHL:ssä jo 11 kauden rupeaman. Nyt hän pelaa Stanley Cup -finaaleissa.

Vuonna 2009 Gudaksen ura oli hyvin erilaisessa tilanteessa. Hän teki syksyllä tryout-sopimuksen Mestis-seura D Teamin kanssa. 17-vuotias tshekkipuolustaja ei onnistunut vakuuttamaan Mestis-joukkuetta, eikä tryout kantanut hedelmää.

Loppukaudeksi Gudas siirtyi WHL:ään. Hän pelasi hienon kauden, joka palkittiin lopulta NHL-varauksella.

NHL-varauksen jälkeen Gudas siirtyikin heti AHL:ään. Kahden farmikauden jälkeen kovista taklauksistaan tunnettu puolustaja vakiinnutti paikkansa NHL:ssä.

Tällä kaudella Gudas on pelannut Floridan riveissä 18 pudotuspeliottelua tehoin 0+3. Jäähyminuutteja hänelle on kertynyt 30 kappaletta.