Latvialaispuolustaja Kristians Rubins jättää Pohjois-Amerikan kaukalot taakseen ja siirtyy Ruotsin SHL:ään. Hän on allekirjoittanut ensi kauden kattavan sopimuksen MoDo Hockeyn kanssa.

25-vuotias Rubins nousi Latvian kansallissankarin maineeseen hiljattain päättyneissä MM-kisoissa, joissa hän iski neljään otteluun kaksi maalia. Kyseiset maalit syntyivät todella hienoon paikkaan: ensin hän tasoitti pronssiottelun Yhdysvaltoja vastaan ja iski sitten jatkoajalla voittomaalin ja sen myötä Latvialle maan MM-historian ensimmäisen mitalin.

Rubins on pelannut edelliset seitsemän kautta Pohjois-Amerikassa, jossa hän on päässyt pelaamaan AHL:ssä, ECHL:ssä sekä WHL:ssä. Lisäksi hän pelasi kaudella 2021-22 Toronto Maple Leafsissa kolme NHL-ottelua.

Menneellä kaudella Rubins pelasi AHL:ssä Belleville Senatorsissa 42 ottelua pistein 2+4. Loppukauden hän vietti Calgary Wranglersissa, jossa tilille tuli kolme runkosarjaottelua pistein 0+2 sekä kuusi pudotuspeliä tehoin 1+2.

Rubins on pelannut Ruotsissa viimeksi kausilla 2013-16, jolloin hän viiletti pääasiassa Västeråsin juniorijoukkueissa.

MoDo Hockey

@MoDo_Hockey
Nyligen sköt han ett historiskt VM-brons till Lettland. 🇱🇻

Nu hälsar vi Kristians Rubins välkommen till MoDo Hockey!

Backen, som närmast kommer från spel i AHL, har skrivit på ett ettårskontrakt. ✍

Läs mer: modohockey.se/article/isv3al…

#modose
modohockey.se

Kristians Rubins ny back i MoDo Hockey!

För en dryg vecka sedan sköt han ett historiskt VM-brons till hemnationen Lettland. Nu har backen Kristians Rubins, 25, skrivit på ett ettårskontrakt med MoDo Hockey.