Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen on metsästänyt kesän ajan uutta päävalmentajaa. Nyt sellainen on huhujen mukaan löytynyt.

NHL-toimittaja Darren Dregerin mukaan Kekäläinen on päätynyt yllätysratkaisuun ja palkkaa Mike Babcockin, 60, Columbuksen valmentajaksi.

– Memorial Cupin ympärillä on spekuloitu, että Mike Babcock tulee palaamaan NHL:ään Columbus Blue Jacketsin uutena valmentajana ja viivytys sopii yhteen sen kanssa, että hänen voimassaoleva sopimuksensa Toronton kanssa päättyy tämän kuun lopussa, Dreger kirjoittaa.

Babcock on tehnyt pitkän uran NHL-päävalmentajana. Hän on koutsannut Anaheim Ducksia, Detroit Red Wingsiä sekä Toronto Maple Leafsia. Valmentajana hän on voittanut yhden Stanley Cup -mestaruuden Detroitin penkin takana.

Torontossa Babcockin ura päättyi kohuun kaudella 2019-20. Potkujen jälkeen julkisuudessa kerrottiin konkarivalmentajan kyseenalaisesta tempusta, kun hän oli aiemmin määrännyt tulokaspelaaja Mitch Marnerin tekemään listan, jossa hän määritteli Toronton pelaajat ahkerimmasta laiskimpaan.

Marnerin yllätykseksi Babcock näytti listan myös muillekin Toronton pelaajille. Tämä sai Marnerin itkun partaalle ja muut pelaajat suuttumaan valmentajalle, joka oli laittanut tulokkaan vaikeaan asemaan.

Kovaotteinen Babcock on suututtanut monia aiempia pelaajiaan. Hänen kovaäänisin kriitikkonsa on puolustaja Mike Commodore, joka usein pilkkaa ja haukkuu entistä valmentajaansa sosiaalisessa mediassa halventavilla nimillä.

– Hei Mike Babcock. Sait yksinkertaisesti pelaajasi hylkäämään sinut. He hylkäsivät sinut, koska olet hirveä ihminen, Commodore kirjoitti potkujen aikaan.

– Olet keskinkertainen valmentaja, jolla on äärimmäisen ylisuuri ego. Sait vihdoin mitä ansaitsit, sinä itsekäs kusipää. Kiekkomaailma on haltioissaan.

Torontosta lähdön jälkeen Babcock on valmentanut Saskatchewanin yliopistojoukkuetta USports-sarjassa kaudella 2021-22.