Winnipeg Jets saattaa olla hankkiutumassa eroon pisimpään seurassa pelanneesta pelaajastaan Blake Wheeleristä, vihjaa The Hockey Newsin Jacob Stroller.

Vuosi sitten kapteeninnatsat menettänyt 36-vuotias oikukas jenkkitähti antoi keväällä kitkeriä kommentteja päävalmentaja Rick Bownessista tämän ruoskittua omiaan varsin kovin sanoin julkisesti kauden päätyttyä pudotuspelien avauskierrokselle.

Nyt The Hockey News arvioi Jetsin pyrkivän pääsemään kokonaan eroon monissa lähteissä ”pukukoppisyöväksikin” tituleeratusta Wheeleristä – vain vuotta ennen miehen viisivuotisen ja 8,25 miljoonan dollarin vuosipalkan takaavan sopimuksen umpeutumista.

– Wheelerin ulososto kääntäisi uuden sivun seuran pitkäaikaisen rungon osalta ja vaikuttaisi palkkakattoon 2,75 miljoonan dollarin verran kahden seuraavan kauden ajan. Saattaa kuulostaa rajulta, mutta päätös jakaisi taloudellisen vastuun Wheelerin sopimuksesta kahdelle vuodelle ja tekisi ensi kauden palkkakattoon 5,5 miljoonaa dollaria tilaa lähteä kauteen all-in-mentaliteetillä siinä tapauksessa, että maalivahti Connor Hellebuyck päättäisi lähteä vapaille markkinoille sen jälkeen, Stroller järkeilee.

Jetsiä koko sen uuden aikakauden ajan edustanut Wheeler pelasi tällä kaudella 72 runkosarjapeliä tehoin 16+39=55.