Leijonien viime kevään MM-kultasankari Sakari Manninen, 31, päätti lähteä edustamaan Suomea MM-kotikisoihin huolimatta siitä, että miehen tämän kauden palkanmaksaja Vegas Golden Knights jatkaa yhä pelejään NHL:n pudotuspeleissä.

Manniselle kulunut kausi ei tuonut yhtään NHL-näyttöpaikkaa, vaan 172-senttinen leijonasankari lapioi koko kauden AHL:n puolella. Ismo Lehkosen mielestä Mannisen seuravalinta täksi kaudeksi meni pahemman kerran vihkoon. Lehkonen lataa Mannisen seuravalinnasta suorat sanat Urheilucastille.

– Siellä palmahti henkisesti orava muuntajaan ja sanoisin, että ei ole muuten pelaajan vika. Silloin kun Manninen teki sopimuksen Vegasiin, ajattelin että onkohan tuo agentti ihan kartalla. Siellä on Jack Eichel pyörittämässä ylivoimaa. Siellä on erittäin isokokoinen joukkue, joka pelaa painavaa puolustussuunnan jääkiekkoa.

– Siellä oli Mannisella aika monta muutakin (seura)vaihtoehtoa, jotka se olisi voinut poimia. Tää (seura)valinta meni niin päin persettä kun olla ja voi. Ihan sama mitä se teki AHL:ssä, niin ei saumaakaan päästä ylös. Kyllä agentti kusi tän jutun ihan totaalisesti, Lehkonen tylyttää.

Viime keväänä Leijonille MM-kullan jatkoaikamaalillaan ratkaissut Manninen etsii parhaillaan uutta seuraa. Hyökkääjä nakutti AHL:ssä pelaamissaan 53 ottelussa tehot 14+26=40.