Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Valeri Nitshuskinin ympärillä vellova huhumylly sakenee entisestään.

53 runkosarjapelissä 17+30=47 pistettä iskenyt 28-vuotias venäläinen jätti joukkueen ennen kolmatta Seattle Krakenia vastaan pelattua pudotuspeliottelua. Mies lennätettiin Seattlesta Coloradoon, eikä 6,125 miljoonaa dollaria kaudesta tienaavan tähden odoteta palaavaan kokoonpanoon enää kuluvan kauden aikana.

Useat sisäpiirilähteet Frank Seravallin johdolla antoivat sittemmin ymmärtää Nitshuskinin poisjäännin liittyvän alkoholiongelmiin. Nyt asiaan on ottanut kantaa myös venäläistaiturin agentti Mark Gandler.

– Nitshuskin jätti joukkueen alkoholin vuoksi? Tämä ei pidä paikkaansa, agentti jyrähti venäläiselle MetaRatings-sivustolle tarkentamatta asiaa sen enempää.

Oli syy Nitshuskinin poissaolon taustalla mikä hyvänsä, on miehen poisjäänti jättimäinen takaisku Avalanchen jatkohaaveille. Isokokoinen laituri oli yksi joukkueensa viime kauden suurimpia tähtiä Coloradon marssiessa Stanley Cupin voittoon. Nitshuskin nakutti tuolloin 20 pudotuspeliottelussa yhdeksän maalia ja 15 tehopistettä.