TAMPERE. Päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi viikonloppuna järjestetyssä Leijonien tiedotustilaisuudessa, että NHL:stä löytyy pelaajia, jotka ovat kiinnostuneet MM-kotikisoista.

Jalonen ei avannut vielä tässä vaiheessa tarkemmin, että keistä kaikista pelaajista on kyse, mutta nosti kuitenkin yhtenä esimerkkinä Patrik Laineen nimen esiin.

Samalla Leijonat-luotsi kertoi myös, että AHL:n suuntaan valmennus ei sen ihmeemmin katsele.

– Jos nyt puhutaan suoraan niin kuin asiat ovat, niin ei me sillä tavalla AHL:ää olla seurattu, koska ei ole ollut tarvetta. NHL:ssä ja Euroopassa on kuitenkin niin paljon pelaajia, Jalonen kommentoi.

NHL:n farmisarjassa pelaa kuitenkin ainakin yksi suomalainen, joka valmennusta kiinnostaa. Kyseessä on Sakari Manninen, 31, joka loisti viime kevään MM-kisoissa.

– Sakari Manninen on kuitenkin sellainen pelaaja, jota me seuraamme, koska hän on meille entuudestaan tuttu pelaaja. Mutta AHL:stä ei voida ottaa suoraan kisoihin sellaista pelaajaa, joka ei ole koskaan pelannut miesten maajoukkueessa, Jalonen perustelee.

Mannisen kohdallakin MM-kisat eivät näytä tällä hetkellä kovinkaan todennäköisiltä. Jalonen ja GM Jere Lehtinen uskovat, että hyökkääjä nostetaan pudotuspelien aikana Vegas Golden Knightsin harjoitusvahvuuteen. Manninen on pelannut tällä kaudella vain AHL:ssä Henderson Silver Knightsin riveissä.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen