St. Louis Blues oli siirtotakarajalla menettänyt jo toivonsa pudotuspeleistä, mutta pelkäksi myyjäksi se ei tyytynyt. Siirtolistalta kokoonpanoon napattiin Kasperi Kapanen ja Detroit Red Wingsiltä lähes ilmaiseksi Jakub Vrana.

Vrana vaihtoi joukkuetta seitsemännen kierroksen varausvuoron ja 27-vuotiaan AHL-pelaaja Dylan McLaughlinin hinnalla. Noin 60 tehopisteen tahtiin viime kausina tottunut tshekkiläishyökkääjä oli alkukauden pelaamatta kaukalon ulkopuolisten ongelmiensa vuoksi, minkä jälkeen hän pelasi lähinnä AHL:ssä.

Kun Vrana nostettiin 17 ottelun AHL-pätkänsä jälkeen Red Wings -kokoonpanoon, mediassa puhuttiin kyseessä olevan vain treidiä vauhdittava kikka. Puoleen hintaan uudessa joukkueessaan ensi kaudenkin pelaava 27-vuotias laituri on osunut maalipuiden väliin viisi kertaa seitsemässä ottelussa keräten lisäksiyhden syöttöpisteenkin.

Kapasenkaan uusi alku nuottipaidassa ei anna aihetta naureskelulle. Kymmenen ottelun jälkeen pistesaldo näyttää lukemia 5+1=6.