Nashville Predatorsin suomalainen tähtimaalivahti Juuse Saros oli yksi siirtohuhuissa pyörineistä nimistä NHL:n siirtotakarajalla.

Sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan treidin toteutuminen ei ollut täyttä utopiaa. Ainakin yksi seura oli tiettävästi hyvin kiinnostunut maalivahdin palveluksista.

– Uskon Los Angeles Kingsin olleen Saroksen perässä. Predators näyttää nuoremmalta siirtotakarajan myötä. Joukkue sai nuorta energiaa ja yllättäen sillä on jälleen tie auki pudotuspeleihin. Iso haaste, mutta pudotuspelit ovat se, mitä kaikki haluavat, Friedman kertoo.

Sportsnetin arvostettu NHL-toimittaja ei kerro, kuinka konkreettisiksi Sarokseen liittyvät neuvottelut mahdollisesti menivät. 27-vuotiaan suomalaisen vaihtoarvo on tällä hetkellä hurja. Saros pelaa parhaillaan näyttöihinsä nähden alihintaisella, viiden miljoonan dollarin vuosipalkan takaavalla sopimuksella, joka umpeutuu vasta kesällä 2025.

Kings vahvisti maalivahtiosastoaan lopulta toisella suomalaisella, kun se hankki Joonas Korpisalon Columbus Blue Jacketsista.