Calgary Flamesin kesän jättihankintoja, Jonathan Huberdeauta ja Nazem Kadria pidetään monien papereissa yksinä NHL-kauden suurimmista flopeista.

The Athleticin toimittaja Harman Dayal muistuttaa kuitenkin, että viime kaudella hurjat 115 tehopistettä takoneen Huberdeaun tehojen romahtaminen Calgary Flamesissä ei ole yksistään miehen omaa syytä. Samaa toimittaja sanoo Kadrista. Suurin vaikutus kaksikon tehotuotannon romahtamiseen on Flamesin huomattavasti hyökkääjien vanhoja seuroja kurinalaisempi pelitapa.

– Mistä (Huberdeaun) katastrofaalinen pudotus johtuu? No, se ei ole yksinomaan Huberdeaun oma vika. Hän siirtyi yhdestä NHL:n vapaampaan hyökkäyspelitapaan nojaavista seuroista (Florida Panthers) Darryl Sutterin vaativaan, kurinalaiseen järjestelmään, johon ottaa myös aikansa päästä sisään, Dayal näkee syyn 62 pelissä 42 pistettä tällä kaudella iskeneen kanukkitaiturin tehojen laskuun.

– Kadri puolestaan iski 71 peliin 87 pistettä Coloradossa, mutta Calgaryssä hän on tehnyt 63 pelissä 45 pistettä. Myöskään Kadrin tapauksessa tehotuotannon laskulla ei ole mitään tekemistä hänen oman pelaamisensa kanssa. Se on seurausta ympäristöstä sekä ympärillä olevan talentin puuttumisesta aiempaan verrattuna, Dayal muistuttaa.

Vaihdossa Huberdeausta Panthers-paitaan siirtynyt Matthew Tkachuk todistaa Dayalin väitteen oikeaperäisyyden. Tkachuk on noussut hetkessä Panthersin johtavaksi pelaajaksi agitaattorin taottua 62 peliin jo 81 tehopistettä.