Huippulupaava puolustaja Topi Niemelä on suuntaamassa Oulun Kärppien kauden päätyttyä Pohjois-Amerikkaan.

The Athletic -sivusto uutisoi, että Toronto Maple Leafs aikoo kutsua Niemelän loppukaudeksi AHL:n pudotuspeleihin pääsevän Toronto Marliesin riveihin. 20-vuotias oululainen on Maple Leafsin vuoden 2020 kolmannen kierroksen (64.) varaus.

Niemelän kulunut kausi Liigassa on ollut tehopisteiden valossa vaisu. Lahjakas puolustaja on tehnyt 53 ottelussa kahdeksan maalia ja 17 tehopistettä. Niemelä teki viime kaudella 48 ottelussa 10 maalia ja 32 tehopistettä.

Maple Leafsin apulais-GM ja pelaajien kehitysjohtaja Hayley Wickenheiser ei ole huolissaan Niemelän hyytyneestä pistetahdista.

– Emme ole yhtään huolissaan hänen pistetuotannostaan. Tämä on tavallaan vain hyvä juttu, sillä hän on jatkanut kehittymistään puolustuspelaamisen eri osa-alueilla, joita tarvitaan NHL:ssä pelaamiseen, Wickenheiser sanoi The Athletic -sivuston haastattelussa.

Kärppien päävalmentajan Lauri Marjamäen puolustusvoittoinen pelityyli voi olla yksi syy Niemelän pienempään pistesaldoon. The Athletic -sivuston mukaan Niemelä on pelannut tällä sesongilla viime kautta enemmän vastustajien parhaita pelaajia vastaan ja kohentanut siitäkin huolimatta pelinavaustilastojaan.

The Athletic -sivusto pitää Niemelää Maple Leafsin orgniasaation toiseksi parhaana lupauksena tällä hetkellä. Kaiken mennessä nappiin, suomalaisnuorukaisen uskotaan nousevan NHL:ään kaudella 2024-25.