Joni Petrell nostaa tuoreessa Liigalize-podcastin jaksossa Tapparan aliarvostetun puolustajatähden jopa potentiaaliseksi NHL-nimeksi.

– Mä tykkään hirveesti. En tiedä, oonko tässä vielä hehkuttanut sellaista pelaaja, joka on ollut Kajaanin Hokissa kapteenina ja nyt on tietenkin maailmanmestarikin. Mikael Seppälä. Jos yksi pakki pitäisi valita coreksi johonkin pakistoon, niin kyllä se Mikael Seppälä aika lähellä on.

– Niin vahva kamppailemaan! Se ei hirveästi tee pinnoja, kun siellä on (Valtteri) Kemiläinen ja kumppanit, jotka painaa sitä yv:tä, mutta ei näytä haittaavan. Pelaa isoja minuutteja illasta toiseen. Sellainen takuuvarma alivoimapakki ja puolustava puolustaja. Mä en näe mitään syytä, miksei Seppälä voisi pelata NHL:ssä, Petrell ylistää suuren yleisön silmissä varsin aliarvostettua 28-vuotiasta peruspuolustajaa.

Toista kauttaan Tapparaa edustava isokokoinen Seppälä on pelannut kuluvalla Liiga-kaudella 49 ottelua tehoin 3+11=14.