Vaikka Montreal Canadiensin kuluva NHL-kausi on ollut vaikea, on se onnistunut voittamaan nyt kolme ottelua All-Star-tauon jälkeen. Ensin se kaatoi New York Islandersin jatkoajan jälkeen 4-3, sitten Edmonton Oilersin lukemin 6-2 ja viimeisimpänä se nollasi Chicago Blackhawksin numeroin 4-0.

Viimeisessä kahdessa ottelussa Canadiens on laittanut kasaan kolmosketjun, joka on pelannut myöskin tehokkaasti. Siinä ovat tahkonneet Joel Armia, Christian Dvorak sekä Jonathan Drouin. Oilersia vastaan Dvorak teki maalin, kun taas Drouin syötti kaksi ja Armia yhden. Blackhawksia vastaan kolmikko jatkoi tehoiluaan, kun Armia ja Dvorak kirjauttivat pisteet 1+1 ja Drouin tehtaili pisteet 0+3.

Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis kehui joukkueensa kolmosketjua NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla. Kyseistä hyökkäyskolmikkoa pidetään Canadiensin konkariketjuna.

– He tietävät vahvuutensa ja täydentävät toisiaan hyvin. He ovat kokeneita, ja tuossa ketjussa on vähän kaikkea, St. Louis sanoi.

– Pelimme ei ollut kauneinta, mutta löysimme keinot voittaa. Pelasimme todella hyvän kolmoserän, mikä oli hienoa. Halusimme päättää kotiottelut hyvin ja lähteä vierasottelukiertueelle voittoputkessa, kommentoi puolestaan ketjun sentteri Dvorak viitaten edelliseen Blackhawks-otteluun.

Loukkaantumisista kärsinyt Armia on viimeistellyt tämän kauden 34 otteluun kaikkiaan tehopisteet 4+6=10. Dvorakilla on kasassa 54 ottelun jälkeen pisteet 9+14=23. Drouin ei ole puolestaan onnistunut tällä kaudella maalinteossa vielä kertaakaan. Hän on kirjauttanut 31 peliin tehot 0+17.