Detroit Red Wingsin kovapalkkainen tshekkihyökkääjä Jakub Vrana, 26, on virunut vuoden alusta lähtien AHL:n puolella.

Viime viikolla NHL-toimittaja Nick Alberga raportoi, että Vranan pelit Detroitissa olisi todennäköisesti pelattu. Red Wingsin kerrottiin harkitsevan tähtihyökkääjästään eroon pääsemistä vaihtokaupan tai sopimuksen ulososton avulla.

Nyt Vranan tilanteessa odotetaan yllättävää käännettä.

The Fourth Period -sivuston päätoimittaja David Pagnotta kertoo Twitterissä, että Red Wings on nostamassa Vranan takaisin NHL:n puolelle. Pagnotta arvelee, että Red Wings haluaa esitellä hyökkääjänsä näyteikkunassa ennen mahdollista vaihtokauppaa.

Vranan haastava alkukausi

Vrana ilmoittautui alkusyksystä henkilökohtaisten ongelmiensa takia NHL-pelaajia auttavaan tukiohjelmaan. Hän kerkesi pelaamaan Red Wingsin riveissä vain kaksi NHL-ottelua syksyllä. Vrana pääsi ennen joulua pois tukiohjelmasta ja hänet lähetettiin muutamien harjoitusten jälkeen AHL:ään ”hakemaan pelituntumaa”.

Vrana on pelannut nyt AHL:ssä 17 ottelua tehopistein 6+5=11. Tshekkitaituri on tehnyt edellisessä yhdeksässä ottelussaan tehopisteet 6+4.

Washington Capitalsin kesän 2014 ykköskierroksen (13.) varaus voitti Capitalsin riveissä Stanley Cup -mestaruuden vuonna 2018. Vrana oli vuonna 2020 osana isoa vaihtokauppaa, jossa Capitals lähetti hänet Red Wingsiin vaihdossa Anthony Manthaan.

David Pagnotta

@TheFourthPeriod
What seemed unlikely a week ago is now an actuality. Perhaps for showcase purposes? Nevertheless, I'm hearing the Red Wings are calling up Jakub Vrana from the AHL. #LGRW