NHL:ssä jysähti torstaina neljän pelaajaa ja kaksi varausvuoroa sisältänyt jättitreidi, jossa New York Rangers hankki tähtihyökkääjä Vladimir Tarasenkon St. Louis Bluesista.

Myös Niko Mikkolan samassa kaupassa haaviinsa saaneen Rangersin kiikarissa oli Tarasenkon ohella ainakin kaksi muuta siirtomarkkinoiden tähtinimeä, paljastaa ESPN:n sisäpiiritoimittaja Emily Kaplan.

– He päätyivät Tarasenkoon – pelaajaan jota he olivat himoinneet pitkään – sen jälkeen kun totesivat, että hintapyyntö Timo Meierista ja Patrick Kanesta olisi liian korkea. Kuulosti siltä, että New Yorkissa oltiin myös huolissaan Kanen lonkkavammasta, Kaplan kirjoittaa.

Torstain treidissä Blues otti kontolleen puolet Tarasenkon 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkasta. Lisäksi Kahden pelaajan lisäksi Rangers luopui kaupassa ehdollisista 1. ja 4. kierroksen varausvuoroista.