NHL-joukkue Colorado Avalanchen ja sen suomalaishyökkääjä Mikko Rantasen perjantaiyön suoritus jätti kaksijakoisen fiiliksen.

Suomalainen tietysti iski kauden 33. ja 34. osumansa Anaheim Ducksia vastaan – jolle Avs tosin hävisi nolosti maalein 3-5.

Nolosti siksi, että voittoputkessa viilettänyt Avs joutui todistamaan Ducksin vasta kauden seitsemättä varsinaisen peliajan voittoa. Kaikkiaan voitto oli Anaheimille vasta 15:s – siis 49:nnessä ottelussa.

Colorado lähti päätöserään 3-2-johtoasemasta, mutta viimeisen kaksikymppisen aikana Ducks niittasi kolme maalia. Näistä 3-3- ja 3-4-osumat syntyivät 24 sekunnin sisällä toisistaan.

– Annoimme liikaa periksi ja he hyödynsivät saumansa. Meidän pitää katsoa peiliin. Kolmannen erän tapahtumia ei voi käydä uudestaan, mikäli haluamme menestystä, Rantanen oli sanonut toimittaja Aarif Deenin mukaan.

Aarif Deen

@runwriteAarif
#Avs Mikko Rantanen: "We were giving up too much and they capitalized on their chances, so we got to take a hard look in the mirror. What happened in the third, it can’t happen (again) if we want to be successful."

Rantasta ei auta kuitenkaan syyttävällä sormella näyttää. Hänen saldo on nyt 34+26=60, ja niillä irtoaa sarjan pistepörssin kymmenes sija, maalipörssissä hän jakaa peräti kolmatta paikkaa. Suomalaisten piste- ja maalipörssissä Rantanen on selkeä ykkönen.

Colorado on keskisessä divisioonassa neljäntenä, pisteen päässä kolmossijasta. Kärkipaikka on kymmenen ja kakkossija kahdeksan pisteen päässä. Onneton Ducks on Tyynenmeren hännillä, eikä se tule yltämään pudotuspeleihin.