Vancouver Canucksin kokoonpanossa nähtiin yllätys perjantain vastaisen yön ottelussa, kun päävalmentaja Bruce Boudreau päätti jättää 8,25 miljoonaa dollaria kaudesta tienaavan konkaripuolustaja Oliver Ekman-Larssonin kokoonpanon ulkopuolelle 4-5-vierastappioon päättyneestä ottelusta Tampa Bay Lightningia vastaan.

Ekman-Larssonille, 31, katsomokomennus on ensimmäinen sitten miehen tulokaskauden 2010-11. Entinen pitkäaikainen Arizona Coyotes -kapteeni pelaa Canucksissa toista kauttaan. Konkaripakki on suoriutunut tehojen puolesta kelvollisesti, sillä 40 ottelussa mies on tehtaillut tehot 1+18=19.

Suurin syy katsomokomennukseen löytyykin ruotsalaisen epävarmassa oman pään pelissä. OEL:n plusmiinus-saldo on tältä kaudelta 14 pykällä pakkasen puolella. Tähtipuolustaja on ollut kuluvan kauden aikana jäällä peräti 44 tasakentällisin syntyneen takaiskumaalin aikana!

Ekman-Larssonin jättisopimus kattaa vielä seuraavat neljä kautta.

Canucks tiedotti samalla hyökkääjä Tanner Pearsonin joutuvan käsileikkaukseen, mikä pitää 30-vuotiaan kanukin sivussa koko loppukauden ajan. Pearson on pelannut kuluvalla kaudella 14 ottelua tehoin 1+4=5.