Kanadan Connor Bedard on ollut alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa hirmuisessa iskussa.

Vasta 17-vuotias hyökkääjä johtaa turnauksen pistepörssiä ylivoimaisesti, kun neljässä ottelussa on syntynyt peräti 18 (6+12) tehopistettä. Viimeiseen kolmeen otteluun Bedard on takonut 17 pistettä.

Pistepörssissä muut pelaajat ovat pudonneet täysin kanadalaisen kyydistä. Joukkuekaveri Logan Stankoven on pistepörssissä toisena tehoin 2+6=8.

Samalla Bedard on noussut yhdessä tilastossa kaikkien aikojen ykköseksi. Tuleva NHL-ykkösvaraus on tehnyt alle 18-vuotiaana pelaajana yksittäisessä U20-turnauksessa yhtä paljon tehoja kuin aiemmin kärkipaikkaa pitänyt Jaromir Jagr. NHL-legenda keräsi seitsemässä ottelussa 18 (5+13) tehopistettä, joten Bedard on mennyt jo ohi, koska hänellä on vähemmän otteluita ja enemmän maaleja.

Viime ottelussa neljä syöttöpistettä kerännyt Bedard ohitti listalla myös Wayne Gretzkyn (17 pistettä), Erik Lindrosin (17 pistettä) ja Jesse Puljujärven (17 pistettä).

Kanadan osalta turnaus jatkuu seuraavaksi puolivälierissä, jossa vastaan asettuu Slovakia, joten Bedard saattaa pelata vielä kolme ottelua.

Elite Prospects

@eliteprospects
🚨 RECORD ALERT! Connor Bedard is now the highest scoring U18 player in a single #WorldJuniors tournament.

eliteprospects.com/league/wjc-20/…