Toronto Maple Leafsin kärkipelaajien jättisopimukset ovat pakottaneet seuran luopumaan viime vuosien aikana useasta tärkeästä alempien ketjujen hyökkääjästä.

Poissa ovat palkkakattosyistä mm. Nazem Kadri, Zach Hyman, Ilja Mikhejev sekä Connor Brown.

Sama GM Kyle Dubasin itse aiheuttama kohtalo uhkaa joukkuetta myös tulevana kesänä, kun 950 000 dollarin vuosipalkalla pelaavan Michael Buntingin sopimus umpeutuu. Viime kaudella 79 pelissä tehot 23+40=63 nakutellut laitahyökkääjä on tällä hetkellä 55 tehopisteen kausitahdissa. Miehen palkka tuleekin nousemaan huimasti seuraavan sopimuksen myötä.

NHL-sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrunin mukaan Buntingin leiri on vieläpä iskenyt jatkosopimusneuvotteluille yhden melko uskomattomalta kuulostavan ehdon liittyen tulevan diilin pituuteen.

– Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Bunting haluaisi jatkaa Torontossa tai etteikö Maple Leafs haluaisi pitää häntä. Mutta juuri tällä hetkellä jatkosopimusrintamalla on todella hiljaista, LeBrun kertoo ja vahvistaa Buntingin agentin paljastaneen neuvottelujen olevan jäissä.

– Kuten kerroin jo lokakuussa, pelaaja on kiinnostunut maksimipituisesta, 8-vuotisesta sopimuksesta, turvatakseen tulevaisuutensa kotikaupunkinsa seurassa. Uskon Leafsin seurajohdon itse asiassa jopa harkinneen tätä vaihtoehtoa.

– Tällä hetkellä neuvotteluja ei kuitenkaan ole käyty, mikä saattaa johtua siitä, että seurajohto haluaa ensin nähdä, kuinka pitkälle nykyinen joukkue yltää tämän kauden pudotuspeleissä, LeBrun arvioi.

Mikäli Leafsin Stanley Cup -jahti päättyy jälleen pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, lienevät myös Leafsin Buntingia nimekkäämmät tähdet lähtöuhan alla. Seurajohdosta puhumattakaan.