New York Islanders ei ole etenkään konkari-GM Lou Lamoriellon aikana tunnettu merkittävistä treideistään. Huhutkaan eivät tunnu vuotavan Long Islandilta, eikä joukkueen peliliikkeistä ole kuulunut etukäteen mitään spekulointia ja arvailua enempää. Nyt kuitenkin Islesista kuuluu paljonkin siirtopuhetta.

Faktatietoa on, että Vancouver Canucks ja Islanders ovat skoutanneet toisiaan viime aikoina melko tiiviisti. Mediassa sinioranssivalkoiset ovat yhdistetty Bo Horvatiin, mutta nämä puheet menevät spekulaation puolelle.

Marc Bergevin sen sijaan oli Montreal Canadiensin toimitusjohtajana toimiessaan kiinnostunut Anthony Beauvillieristä. Nykyään Los Angeles Kings -GM Rob Blaken vanhempana neuvonantajana työskentelevä yli 1100 ottelun ex-NHL-puolustaja on niin ikään seurannut Islandersin pelejä, mutta Kingsillä ei ole tilaa palkkakatossa eikä varsinaista tarvetta hyökkääjälle.

NYI Hockey Now nostaa esille myös Robin Salon, jonka artikkelin kirjoittanut toimittaja Stefen Rosner uskoo olevan NHL-joukkueiden seurannan alla. Kirjoitushetkellä viimeisimmässä Isles-ottelussa oli paikalla skoutteja 13:sta eri taalaliigan joukkueesta.