Jääkiekossa kova palkka tarkoittaa myös kovaa vastuuta. Marraskuussa NHL:ssä nähtiin useita tapauksia, jossa joukkueet eivät saaneet kalleimmilta pelaajilta kaipaamaansa.

NHLSuomi kasasi tähän artikkeliin floppikentän NHL:n marraskuun isoimmista epäonnistujista.

Maalivahti: Sergei Bobrovski, Florida Panthers

Sergei Bobrovski tienaa 10 miljoonaa dollaria kaudessa. Tuolla palkalla hänen pitäisi olla NHL:n parhaita maalivahteja ja ottaa kiinni kiekkoja, jotka jäisivät muilta tähtivahdeilta saamatta. Näin ei kuitenkaan ole. Marraskuussa Bobrovskin kujanjuoksu jatkui. Kuudessa ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli katastrofaalinen 86.

Puolustaja: Tony DeAngelo, Philadelphia Flyers

Tony DeAngelo ei ole hyvä joukkuekaveri eikä hän ole hyvä puolustamaan. Hän on kuitenkin kiekollisesti lahjakas, minkä pitäisi kumota nämä muut heikkoudet. Marraskuussa näin ei kuitenkaan käynyt, ja DeAngelo oli pahasti hukassa. Hän pelasi 14 ottelua tehoin 1+2=3. Tehotilasto oli koko liigan huonoin: -15.

Puolustaja: Jacob Trouba, New York Rangers

8 miljoonan dollarin vuosipalkalla Jacob Trouban pitäisi olla Rangersin puolustuksen johtohahmoja. Tehot ovat kuitenkin jääneet piippuun, eikä puolustuspelikään ole toiminut. Marraskuussa Trouba pelasi 14 ottelua ja keräsi niissä kolme syöttöpistettä. Tehotilasto oli yhdeksän pykälää pakkasella. Kapteenilta odotetaan paljon parempaa.

Parhaalla NHL-kaudellaan Jacob Trouba on mättänyt 50 tehopistettä runkosarjassa. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Jevgeni Dadonov, Montreal Canadiens

Jevgeni Dadonovin pelit NHL:ssä saattavat hyvin päättyä tähän kauteen. Aiemmin hän on ollut noin 50 tehopisteen laitahyökkääjä, mutta nyt tehot ovat kadonneet kokonaan. Marraskuun kymmenessä ottelussa hän saalisti tehot 1+1=2.

Keskushyökkääjä: Jonathan Toews, Chicago Blackhawks

Jonathan Toewsin hyökkäyspään tehot katosivat jo aikaa sitten. Hänen kovaa palkkaansa perusteltiin kuitenkin erinomaisella puolustustyöskentelyllä ja hyvällä johtajuudella. Chicagon kohujen myötä Toewsin johtajuuden voi kyseenalaistaa, eikä kahdensuunnan pelikään ole kulkenut. Marraskuun 13 ottelun saldo oli 3+3=6 ja tehotilasto -11.

Oikea laitahyökkääjä: Josh Anderson

Josh Andersonin sopimus on yksi NHL-historian käsittämättömimmistä. Loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä sai suoraan lapaan seitsemän kauden mittaisen ja 5,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaisen pahvin Montrealista. Missään vaiheessa Anderson ei ole ollut palkkansa arvoinen, mutta marraskuussa meno oli erityisen rumaa. Hän pelasi 11 ottelua tehoin 2+0.