Leijonien GM Jere Lehtinen ihmettelee hyökkääjä Sakari Mannisen tilannetta Iltalehden haastattelussa.

Manninen siirtyi täksi kaudeksi Vegas Golden Knightsin organisaatioon, jossa vastuuta on tullut alkukaudesta vain AHL-seura Henderson Silver Knightsin riveissä.

–  Siinäpä kysymys, että miksi Manninen ei pääse NHL:ään. Kyllä asia ihmetyttää.

–  Ehkä NHL-joukkueiden struktuuri vaikuttaa tuon ikäiselle pelaajalle. Ajetaanko siellä mieluummin oma, nuori varaus sisään joukkueeseen kuin yli 30-vuotias eurooppalainen, Lehtinen pohtii.

Manninen on tehnyt aiempina vuosina loistavaa jälkeä Euroopan kaukaloissa. Hyökkääjä on esiintynyt vakuuttavasti niin seura- kuin maajoukkuetasollakin. Lehtisen mukaan taso riittäisi kyllä NHL:ään, mikäli minuutteja vain tulisi.

– Väitän, että jos Manniselle annettaisiin riittävä mahdollisuus, niin hän pystyisi pelaamaan NHL:ssä. Taidoista tai kamppailukyvystä homma ei jää kiinni. Hän on paininut isoja poikia vastaan vuosia KHL:ssä ja kansainvälisissä peleissä. Hän oli monta vuotta Euroopan ykkössenttereitä ja parantanut peliään koko ajan, Lehtinen sanoo.

Tällä kaudella kokenut hyökkääjä on pelannut AHL:n puolella viisi ottelua. Näissä kamppailussa Manninen on saalistanut kolme (1+2) tehopistettä.