Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi on saanut alkaneella NHL-kaudella suuremman roolin joukkueesta. Hän on pelannut joukkueen kakkossentterinä, laidoillaan Andrei Svetshnikov sekä Martin Necas.

Kuuden pelatun ottelun jälkeen Kotkaniemi on saanut jääaikaa keskimäärin 17:39 per ottelu. Parissa kamppailussa 22-vuotiaan suomalaisen jääaika on lähennellyt peräti 20 minuuttia. Tehopisteitä hänellä on tällä hetkellä kasassa kaksi, joista molemmat ovat syöttöpisteitä.

Yksi tilasto, jossa Kotkaniemi on alkukaudella erityisesti vakuuttanut, on aloitukset. Kotkaniemi on raapinut aloitukset omilleen peräti 57,5% varmuudella.

– Hän on onnistunut. Kaksi muuta (Svetshnikov ja Necas) ovat olleet ohjaimissa, mutta aina helpottaa, kun vaihto alkaa kiekon kanssa. Hän on pelannut vastuullisesti ja siksi se ketju on toiminut, Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amour kehui Kotkaniemeä NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Alku uudelle kaudelle on ollut Kotkaniemen osalta lupaava, mutta toki kausi on vasta nuori eikä Brind’Amour halua mennä vielä asioiden edelle.

– Otanta on vielä pieni. Olen antanut hänelle enemmän vastuuta ja toivon, että pystyn myös jatkamaan samaan tapaan, Brind’Amour sanoi.