Pitkään NHL-sopimusta metsästänyt takavuosien tähtihyökkääjä Eric Staal on viimein löytänyt uuden seuran.

Sisäpiiritoimittaja Frank Seravallin mukaan 37-vuotias kanadalaissentteri on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Florida Panthersin kanssa. Maineikkain veljessarjan esikoinen kuittaa tuoreesta sopimuksestaan NHL:n minimipalkan, 750 000 dollaria.

Viime kaudella neljä AHL-peliä sekä viisi ottelua Kanadan olympiajoukkueessa pelannut Staal liittyi Panthersin vahvuuteen jo harjoitusleirillä. Testisopimus ei vielä tuottanut sopimusta, mutta mies jäi Panthersin harjoitusvahvuuteen mahdollisten loukkaantumisten varalta.

Aaron Ekbladin loukkaantuminen ja sopimuksen siirtäminen pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle avasi Panthersille viimein vapaata palkkabudjettia Staalin sopimukselle.

Staal on pelannut NHL:ssä viimeksi kaudella 2020-21, jolloin mies eteni Montreal Canadiensin kanssa aina Stanley Cupin finaaleihin asti.