Tiistain vastaisen yön ottelu Boston Bruinsia vastaan oli Florida Panthersille ja sen kippari Aleksander Barkoville rajua raatamista.

Pantteripaidat taipuivat 3-5-tappioon, joukkue menetti kaksi pakkia ja yllättäviin tehtäviin joutunut suomalainen otti tehotilastoon karun lukeman -3.

Panthersin pakeista putosivat Aaron Ekblad ja Brandon Montour, joka ei kyennyt pelaamaan ottelussa sekuntiakaan. Hänet oli merkitty kokoonpanoon, mutta peliin Florida sai lopulta vain viisi pakkia. Ekblad sen sijaan ehti kellottamaan peliaikaa reilun vartin.

NHL:n nettisivujen tietojen mukaan Ekbladin alavartalovammaa tutkitaan lähiaikoina, Montourin ylävartalovamma ei pidä miestä sivussa kovin pitkään.

Ekbladin loukkaantuminen tiesi sitä, että Barkov joutui yllättäviin puuhiin.

– Ei tämä helppo matsi ollut, oli kovaa taistelua. Menetimme kaksi äijää, otimme jäähyjä, Barkov joutui pelaamaan pakkina alivoimalla. Pidin kyllä äijien ilmeestä ja taistelusta, Panthersin luotsi Paul Maurice huokasi NHL:n nettisivuilla.

– Ei ollut helppoa, mutta emme valittaneet. Äijät ne vain taistelivat.

Floridalle tehot 1+1 summannut Colin White oli samoilla linjoilla.

– Taistelimme hienosti loppuun asti. Pelin jättäminen kesken on valitettavaa varsinkin, kun pakisto oli vajaa jo valmiiksi.

Floridan yksi ilonaihe oli Anton Lundell, joka raapi aloituksia 64 prosentin tarkkuudella. Hän jäi Barkovin tavoin pisteittä, Eetu Luostarinen syötti yhden maalin.