NHL:n runkosarja käynnistyy huomenna. Tässä NHLSuomen ennakossa käydään läpi sarjan parhaimmat laitahyökkääjät.

1. Aleksandr Ovetškin, LW, Washington Capitals

Aleksandr Ovetškin, 37, on eittämättä maailman parhaimpia jääkiekkoilijoita. Venäläistähden hyökkäysvoima on ällistyttävä, ja kahdeksan kertaa urallaan NHL:n tähdistöön valittu Ovetškin on ikäisenään yhä todella hyvä luistelija. Washington Capitalsin kapteenin peli-intensiteetti, viimeistely ja fyysinen pelaaminen ovat huippuluokkaa.

Ei ole sattumaa, että Ovetškin on jo NHL-historian kolmanneksi paras maalintekijä, sillä hänellä on todella hyvä laukaus ja voitontahto. Joka kesäkaudella Great Eight jaksaa treenata itsensä äärimmilleen ja maksimaaliseen kuntoon, ja nopeassa luistelussa häntä onkin hankala pysäyttää.

Viime kaudella: 77 ottelua, 50+40=90

2. Nikita Kutšerov, RW, Tampa Bay Lightning

Nikita Kutšerov, 29, on ollut avainasemassa Tampa Bay Lightningin menestyksessä. Kutšerov on tunnetason pelaaja, joka paitsi nauttii itse lajista, saa myös muut nauttimaan siitä. Oikeaa laitaa pelaava venäläinen on taitojensa ja antamansa panoksen suhteen yksi nykypäivän älykkäimmistä pelaajista.

Kahdeksan vuotta yli piste per peli -tahdilla tehoillut Kutšerov on viiden viimeisen kauden aikana mitattuna sarjan 12. tehokkain pelaaja vaikka joutui jättämään yhden kauden runkosarjan kokonaan väliin loukkaantumisen johdosta.

Viime kaudella: 47 ottelua, 25+44=69

3. Kirill Kaprizov, LW, Minnesota Wild

Kirill Kaprizov, 25, on noussut nopeasti NHL:n huipulle. Oikeana laitahyökkääjänä Minnesota Wildissa pelaava Kaprizov voitti parhaan tulokkaan palkinnon ensimmäisellä NHL-kaudellaan kaksi vuotta sitten.

Kaprizov on hyvin kiekonnälkäinen pelaaja, ja kyky, jolla hän yrittää riistää menettämäänsä kiekkoa, erottaa hänet muista pelaajista. Kiekoton pelaaminen on nuorella venäläisellä valovuosia edellä ikäisiään.

Viime kaudella: 81 ottelua, 47+61=108

4. Mitchell Marner, RW, Toronto Maple Leafs

Mitchell Marner, 25, on ollut joukkueensa yksi tärkeimmistä pelaajista jo tulokaskaudeltaan saakka kuusi vuotta sitten. Kanadalainen laitahyökkääjä on yksi sarjan parhaimpia pelinrakentajia, sillä hän pystyy näkemään koko jään tapahtumat. Kiekkokontrolli Marnerilla on huippuluokkaa ja hänellä on kiekollisena kyky saada vastustajat tekemään hänelle tilaa.

Vaikka Marner ei olekaan kovin fyysinen pelaaja, hän ei epäröi laitakahinoita. Vartalonsa sijaan hänellä on tapana hyödyntää loistavaa käsien ja katseen koordinaatiotaan ja saa tällä tavoin monesti riistettyä kiekon vastustajalta.

Viime kaudella: 72 ottelua, 35+62=97

5. Jonathan Huberdeau, LW, Calgary Flames

Jonathan Huberdeau, 29, on ollut Florida Panthersin tärkeimpiä pelaajia jo vuosia. Alkavaksi kaudeksi Calgary Flamesiin kaupattu kanadalainen on luova pelinrakentaja ja erinomainen käyttämään käsiään. Kovana työntekijänä tunnettu Huberdeau on parhaimmillaan kiekollisena pelaajana.

Vasenta kaistaa luisteleva hyökkääjä on itsevarma ja pystyy pelaamaan molemmissa kenttäpäädyissä vahvuuksillaan. Panthersissa hänen ei tarvinnut tehdä kaikkea raskasta työtä, joka sai hänen pelaamisessaan näkymään rentouden. Uudessa seurassaan Hubyn on hiottava erityisesti kiekotonta pelaamistaan.

Viime kaudella: 80 ottelua, 30+85=115

Kunniamaininnat: Mikko Rantanen, Johnny Gaudreau, Artemi Panarin, Brad Marchand ja Patrik Kane.