Suomalainen hyökkääjälupaus Aatu Räty on parhaillaan mukana New York Islandersin harjoitusleirillä antamassa näyttöjä seuralleen ja taistelemassa NHL-pelipaikasta.

Helppoa pelipaikan nappaaminen ei tule kuitenkaan 19-vuotiaalle keskushyökkääjälle olemaan. Islandersin sentteriosastolta löytyy nimittäin sellaisia nimiä kuten Brock Nelson, Mathew Barzal, Jean-Gabriel Pageau sekä Casey Cizikas.

Siitä huolimatta Islanders tarjoaa Rädylle reilun mahdollisuuden näyttää osaamisensa. Hän pelasi ensimmäisen harjoitusottelunsa joukkueen kakkossentterinä laidoillaan Kyle Palmieri sekä Kieffer Bellows. Sen lisäksi hän on saanut harjoitella samassa ketjussa muun muassa Josh Baileyn sekä Oliver Wahlströmin kanssa.

– Meillä on tietenkin suuret odotukset häntä kohtaan. Hän on näyttänyt todella hyvältä koko tulokasleirin ajan ja nyt myös harjoitusleirillä. Hän on ansainnut mahdollisuuden pelata parin vanhemman kaverin kanssa. Katsotaan, miltä hän näyttää. Tarkastelemme erilaisia vaihtoehtoja, Islandersin päävalmentaja Lane Lambert hehkutti Rätyä The Athleticille.

Myös kokenut Palmieri innostui kehumaan Rätyä.

– Hän pelaa todella kypsää peliä. Hän on dynaaminen, hänellä on loistava laukaus ja hän lukee hyvin peliä. On selvää, että puolustusalueen pelaamisessa on joitain asioita, joihin tottuminen vie jonkin verran aikaa, sillä Euroopassa peli on erilaista. Mutta hän tekee kovasti töitä.

Räty on päässyt pelaamaan kaikkiaan kahdessa harjoitusottelussa Islandersin paidassa. Tehopisteitä ei ole toistaiseksi syntynyt. Joukkueella on luvassa vielä kolme harjoitusottelua viikon sisään ennen NHL-kauden alkua.

– Olen ehdottomasti iloinen, että olen tuntenut voivani kilpailla täällä kenen kanssa tahansa. Kilpailutilanteissa tunnen itseni paremmaksi. Täällä on niin paljon hyviä pelaajia. Tunsin onnistuneeni hyvin viime kaudella, mutta tänä vuonna se taso ei riitä, Räty tokaisi.