Detroit Red Wings on vahvistunut merkittävästi täksi kaudeksi. Siitä huolimatta kokoonpanoon on murtautumassa pelaaja täysin taustalta.

Elmer Söderblom on kerännyt paljon suitsutusta osakseen. Red Wingsin henkilökunta Nicklas Lidströmiä ja päävalmentaja Derek Lalondea myöten on kehunut ruotsalaislupausta kilpaa.

— Hänen kokonsa ja pehmeät kädet maalin lähistöllä pistävät silmään, Lalonde kommentoi 202-senttistä suojattiaan. Varsinkin ylivoimalla hän sai mailallaan osumia kiekkoon (maalin edessä laukausten ohjaamista varten) ja kiekot menivät hänen jalkojensa välistä. Huipputason taidon osoituksia, joita on kutkuttavaa nähdä isokokoiselta pelaajalta.

Söderblom on esiintynyt molemmissa harjoituspeleissä, joista toiseen hän sai pikahälytyksen saman päivän aamuna. Ensimmäisessä ottelussa hän kirjautti tililleen maalin, toisessa syöttöpisteen.

21-vuotias Söderblom on Red Wingsin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2019. Viime kaudella Frölunda HC:n paidassa 52 SHL-ottelussa syntyi tehopisteet 21+12=33.