Calgary Flamesin Matthew Tkachuk siirtyy seuraavaksi kahdeksaksi kaudeksi Florida Panthersiin, pantteripaitojen Jonathan Huberdeau sekä MacKenzie Weegar menevät puolestaan Calgaryyn ainakin ensi kaudeksi.

Pelaajakaupoista tiedotettiin lauantaiaamuna esimerkiksi NHL:n nettisivuilla. Tkachuk ja Huberdeau kuuluvat tarunhohtoisessa ehdottomaan eliittiin, Weegarkin on hyvä pelimies.

– Matthew on sitkeä ja fyysinen pelaaja, jolla on ainutlaatuiset taidot. Hän on yhdeksi NHL:n dynaamisimmista nuorista, Panthersin GM Bill Zito hehkutti 24-vuotiasta pelaajaa.

Ensiksi mainittu tehtaili viime kaudella rikki sata pinnaa, kun kauden 94 ottelua toivat pisteet 46+68=114. Pelaajan tehotilasto oli runkosarjassa käsittämätön +57.

Panthersin entinen apukapteeni Huberdeau paineli viime kaudella kaikkiaan 90 peliin peräti 120 pinnaa – 31+89=90. Weegar painoi samassa 90 ottelussa 45 pistettä (8+37).

– Koko Florida Panthers -organisaation puolesta haluan kiittää Jonathania ja MacKenzieä heidän valtavasta panoksesta sekä jäällä että sen ulkopuolella, Zito maalaili.

– Heistä molemmista on kasvanut poikkeuksellisia urheilijoita ja ihmisiä. Toivomme heille molemmille menestystä tulevaisuudessa.