NHL:n varaustilaisuudessa rakennetaan pohja tulevaisuuden menestykselle. Joskus pelaajatarkkailu epäonnistuu tai lupauksen kohdalla otettu riski toteutuu, eikä korkealla varatusta pelaajasta tulekaan NHL-tähteä.

Tässä potentiaalisimmat flopit sattumanvaraisessa järjestyksessä.

Brad Lambert, Winnipeg Jets #30

Aloitetaan itsestäänselvästä valinnasta tälle listalle. Brad Lambert ei ole kehittynyt merkittävästi viimeisen kolmen vuoden aikana ja näyttää paikoin jopa heikommalta kuin parin vuoden takainen versionsa.

Luistelu Lambertillä on yhä eliittiä ja puolustuspäässä on tullut kehitystä, mutta hyökkäysalueella jarrut menevät päälle. Itsekkäänä junioriuransa aikana syytetty Suomen ja Kanadan kaksoiskansalainen on pyrkinyt epäitsekkyyteen, mutta se on näyttänyt väkinäiseltä.

Lambertillä on edelleen tekniset taidot NHL-tähdeksi, mutta sille tasolle pääseminen ei missään nimessä ole sentterin paikalle siirtyneelle hyökkääjälle selviö.

Sam Rinzel, Chicago Blackhawks #25

Pidän Sam Rinzelin varaamisesta tässä vaiheessa draftia. Hiomaton timantti voi olla joko supertähti tai ilman NHL-kokemusta jäävä puolustaja.

Kesken kauden lukiojäiltä USHL:ään siirtynyt Rinzel on hyökkäävä pakki, jolla on paljon petrattavaa omalla puolustusalueellaan. 193-senttisenä ja 82-kiloisena yhdysvaltalaisen fysiikassakin on myös rutkasti kehittymisen varaa, joten Chicago Blackhawksilla ja sen faneilla on syytä sekä innostua että jännittyä tästä varauksesta.

Simon Nemec, New Jersey Devils #2

Simon Nemecin valinta koko varaustilaisuuden toisena yllätti monet NHL-asiantuntijat ja -fanit. Slovakialaispuolustaja on äärimmäisen hyvä lukemaan peliä hyökkäysalueella, mutta puolustuspäässä uinahduksia sattuu.

On vaikea nähdä Nemecin jäävän ilman NHL-otteluita, mutta tämän varausluokan kakkosnimeksi hänen tulevaisuuden yllä leijuu myös uhkakuvia. Parhaimmillaan potentiaali vie Tony DeAngelon ja Quinn Hughesin kaltaiselle tasolle, mutta puolustusasenne, ajoittainen panikointi kiekollisena paineen alla sekä mitätön laukausuhka voivat saada maansa olympia- ja MM-edustajan näyttämään Shayne Gostisbehereltä huonoimpina vuosinaan.

Lian Bichsel, Dallas Stars #18

Heti Joakim Kemellin jälkeen varatun Lian Bichselin potentiaali on varsin rajallinen. Ruotsissa pelaava sveitsiläinen pitää kyllä lähes kaksimetrisellä kropallaan hyökkääjät pois maalin edestä, mutta hyökkäyspäässä taidot ovat vähintäänkin rajalliset.

Starsissa toivottaneen uutta Jamie Oleksiakia, mutta uhkana on, ettei Bichseliä nähdä koskaan NHL:ssä. Fyysisellä pelillään ja taistelullaan miesvajaalla potentiaalia on myös nousta fanien suosikiksi.

Filip Bystedt, San Jose Sharks #27

Filip Bystedt menee samaan kategoriaan Bichselin kanssa. Kokoa kyllä riittää, mutta NHL-tasolle on vielä pitkä matka.

Bystedt ei ole etevä luistelija, ja eikä nykypäivänä ole hyvä, kun päätöksiä ei kykene tekemään täydestä vauhdista. Ruotsalaissentteri on jo kropaltaan suhteellisen lähellä valmista pakettia, minkä vuoksi luistelu on huolen aihe. Käsiä 192-senttisellä hyökkääjällä riittää kyllä, ja on uhka sekä maalintekijänä että pelinrakentajana. Lisäkysymysmerkki on kuitenkin heikohko pelikäsitys, jota ei kovin paljoa pysty opettamaan.