Colorado Avalanche on ollut jo vuosia yksi suurimmista mestarisuosikeista. Tie mestaruuteen oli kuitenkin pitkä, sillä ennen tämän vuoden juhlahumua joukkue koki monia pettymyksiä pudotuspeleissä.

GM Joe Sakic rakensi joukkuettaan kärsivällisesti vuosien ajan. Tässä artikkelissa nostamme esiin kolme pelaajakauppaa, joiden avulla Coloradosta tuli mestaruusjoukkue.

Nazem Kadrin hankinta Torontosta

Colorado tarvitsi kipeästi kakkossentteriä, kun Matt Duchene ja Ryan O’Reilly siirtyivät muualle. Lopulta seura hankki sellaisen Toronto Maple Leafsista Nazem Kadrin muodossa antamalla vaihdossa puolustaja Tyson Barrien.

Siirron voi sanoa olleen nerokas. Barrie on erinomainen kiekollinen puolustaja, mutta hänen puolustuspelin heikkoutensa tulivat hyvin valoon Torontossa. Kadri on puolestaan ollut erinomainen vahvistus. Hän iski tällä kaudella 15 pudotuspeliottelussa tehot 7+8=15.

Nazem Kadri oli yksi Coloradon mestaruusjoukkueen tärkeimmistä pelaajista. Kuva: Getty Images

Norris-tason puolustaja pilkkahintaan

Sakicin kenties nerokkain veto oli Devon Toewsin hankinta New York Islandersista. Jykevä kanadalaispakki on rikollisen aliarvostettu, ja hän on jo nyt Norris-kaliiberia. Hän toi jämäkkyyttä Coloradon aiemmin hieman hätäilevään puolustuspelaamiseen. Pudotuspeleissä Toews iski 19 ottelussa tehot 5+10=15.

Toews siirtyi Coloradoon vieläpä pilkkahintaan. Hänestä maksettiin ainoastaan kaksi 2. kierroksen varausvuoroa. Puolustajan 4,1 miljoonan dollarin vuosipalkkakin on naurettavan edullinen.

Lisää syvyyttä hyökkäykseen

Siirtotakarajalla Sakic halusi hankkia lisää syvyyttä hyökkäyskalustoonsa. Hän hankki lopulta laitahyökkääjä Artturi Lehkosen Montreal Canadiensista. Vaihdossa Colorado antoi juniorilupaus Justin Barronin ja 2. kierroksen varausvuoron. Siirtohintaa pidettiin kalliina kolmos-nelosketjun hyökkääjästä.

Sakic näki kuitenkin Lehkosen potentiaalin. Hänet nostettiin kärkiketjuihin ja tulosta tuli välittömästi. 19 pudotuspeliottelussa Lehkonen iski tehot 7+6=13. Kirsikkana kakun päällä oli mestaruuden ratkaissut maali.