Slovakialaisen suurlupaus Juraj Slafkovskyn mennyt kausi oli huikea niin jääkiekkoliigassa kuin kansainvälisissä kaukaloissa.

Kesällä NHL:ään ykköskierroksella varattava pelaaja voitti TPS:n paidassa Turussa liigahopeaa ja hän iski 49 ottelussa seitsemän maalia sekä 17 pinnaa.

Maajoukkueenkin kanssa meni lujaa. Tilille tuli sensaatiomainen olympiapronssi Pekingissä, missä mies voitti piste- ja maalipörssin saldolla 7+0=7. Suomen MM-kisoissa Slovakia putosi puolivälierissä, mutta hyökkääjä antoi kivikovat näytöt tehoin 3+6=9.

– Minun silmiini Slafkovsky näyttää olevan yksi valmiimmista NHL-pelaajista tässä draftissa, NHL:n Central Scoutingin johtaja Janne Vuorinen sanoi taalaliigan nettisivuilla.

”Tämä draft” on tulevan kesän tilaisuus. Nollanelonen varataan NHL:ään kesällä esimerkiksi jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospectsin lähteiden mukaan ykköskierroksella jollain numerolla ykkösen ja kutosen väliltä.

– Hän on erittäin kypsä pelaaja jäällä, ja hän näyttää pystyvän sopeutumaan kaikille tasoille – Hlinka Gretzky Cupista Liigaan ja olympialaisista MM-kisoihin.

– Hän on 18 vuotta, mutta yksi vahvimmista pelaajista. Hän voi jo dominoida miesten tasolla ja Slafkovsky näyttää nauttivan haasteesta pelata parhaita vastaan.