Runkosarjavoittaja Florida Panthersin kausi NHL:ssä päättyi suurista odotuksista huolimatta jälleen Tampa Bay Lightningin käsittelyssä.

Samalla jääkiekkomaailman viime vuosien ylivoimaisesti paras seurajoukkue näytti runkosarjan läpi hurmosmaisella rallattelulätkällä vetäneelle pantterilaumalle, mitä tosipeleissä menestyminen vaatii.

Tampan tähdet tekivät tälläkin kaudella runkosarjassa vain sen tarvittavan ja selvittivät (joskin helposti) tiensä pudotuspeleihin. Koneet on lyöty todenteolla käyntiin vasta nyt, kun voitoilla on oikeasti merkitystä.

Lightningin armoton kokemus ja maltti näkyivät koko joukkueen tekemisessä. Tähtipelaajat blokkasivat laukauksia ja alemmat ketjut ratkoivat pelejä Panthersia vastaan samalla, kun Florida ei saanut alemmilta ketjuiltaan käytännössä minkäänlaista tulitukea. Kun samaan aikaan johtavat pelaajat Aleksander Barkov ja Jonathan Huberdeau mukaanlukien hävisivät oman matchuppinsa Tampan vastaaville, ei jatkoonmenijästä ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

Panthersin leirissä on edessä isojen kysymysten paikka. Jarmo Kekäläisen apumiehenä Columbus Blue Jacketsissa marinoitu GM Bill Zito on kieltämättä tehnyt loistavaa työtä nostaessaan joukkueen parissa vuodessa Stanley Cup -suosikkien joukkoon. Tampa Bay -sarja osoitti kuitenkin, että mestaruuteen on vielä pitkä matka.

Seuraavaksi joukkueen on laitettava kuntoon päävalmentajaosasto. Alkukaudesta pakon sanelemana päävastuun ottaneen Andrew Brunetten pelikirja oli auttamatta liian ohut Jon Cooperin tähtisikermää vastaan. Ketjuruletin ja täydellisesti sakanneen ylivoimapelin jälkeen voitosta oli turha haaveilla.

Oman mausteensa soppaan toivat Lightning-sarjan lopulla huhut siitä, että osa Panthers-pelaajista vietti kolmannen ottelun jälkeisen yön strippiklubilla (lue aiheesta täältä). Moinen kurittomuus on syytä kitkeä joukkueesta ensi kaudeksi.

Töitä totisesti riittää. Lightning osoitti Panthersille toistamiseen, että ero runkosarjamenestyjän ja pudotuspelien voittajan välillä on yhä massiivisen suuri.