Pelaajaurallaan kahdesti Stanley Cupin voittaneen Kris Versteegin pelaajaura päättyi huhtikuussa vuonna 2020.

36-vuotias kanadalainen paljasti uransa päättymisen jälkeen, miksi hänen Edmonton Oilers -siirtonsa kariutui syksyllä 2016.

Uransa ehtoopuolella tuohon aikaan ollut Versteeg halusi tehdä tryout-sopimuksen kanadalaisseuran kanssa, mutta samana syksynä tulokaskautensa aloittaneen Jesse Puljujärven ”lapsenvahdin” rooli ei ollut sitä, mitä hän oli toivoi.

– Oilers olisi halunnut, että olisin jakanut peliajan Puljujärven kanssa. He halusivat, että otan hänet siipieni alle ja autan häntä. Sillä hetkellä ajattelin, että minulla on vielä paljon annettavaa pelillisesti. Ei olisi ollut reilua Puljujärveä kohtaan, jos olisin siellä sellaisella ajatusmaailmalla, että minun pitäisi olla pelaamassa, kun hän pelaa, Versteeg paljasti 630 CHED -radiokanavan haastattelussa.

Oilersin sijaan Versteegin ura jatkui loppujen lopuksi Calgary Flamesin riveissä, jossa hän pelasi kaksi kautta.

– Lopullinen päätös tehtiin sen perusteella, että sain paremman mahdollisuuden Flamesilta. Calgary oli myös kaksi tuntia lähempänä kotiani.

Lopulta Versteegin uran viimeiseksi seuraksi jäi slovakialainen HK Nitra, jossa hän pelasi vain kolme ottelua kaudella 2019-2020.

LUE MYÖS: NHL-historian karmein sopimus? 16 vuotta sitten tehty sopimus rasittaa NY Islandersia vielä vuosia

LUE MYÖS: Yksi NHL:n karmeimmista treideistä? Seurapomo katuu vieläkin Jari Kurrin hankintaa: ”Mokasin pahasti”

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2020.