New York Islandersin entinen GM Garth Snow tuskin tajusi vielä 16 vuotta sitten (vuonna 2006) solmineensa yhden NHL:n kaikkien aikojen kauheimmista sopimuksista.

Ensimmäistä vuottaan Islandersin GM:nä toiminut Snow kiinnitti silloisen tähtimaalivahti Rick DiPietron täysin poskettomalla 15 vuoden mittaisella sopimuksella, joka oli yhteisarvoltaan 67,5 miljoonaa dollaria. Sopimus oli ennennäkemätön ja sitä on kummasteltu kiekkopiireissä.

DiPietro pelasi uuden sopimuksen jälkeen Islandersissa seitsemän vuotta todella heikolla menestyksellä. Loukkaantumiset ja ailahtelevaisuus tekivät DiPietrosta lähinnä vain rasitteen seuralle.

Snow päätti korjata virheensä heinäkuussa vuonna 2013, kun hän osti yhdysvaltalaismaalivahdin megasopimuksen viimeiset kahdeksan vuotta ulos. NHL:ään vuoden 2000 varaustilaisuudessa ensimmäisenä pelaajana valittua maalivahtia ei nähty sen koommin NHL-kaukaloissa. DiPietro pelasi AHL:ssä vielä kaudella 2013-14, mutta ripusti hokkarit naulaan vain viiden ottelun jälkeen.

DiPietron alkuperäisen sopimuksen piti päättyä vasta kesällä 2021 ja sen piti tuoda DiPietrolle siihen asti 4,5 miljoonan dollarin kausipalkkaa.

Ulososto näkyy NHL:ssä vielä tänäkin päivänä. Islanders joutuu nimittäin maksamaan DiPietrolle 1,5 miljoonaa dollaria kerran kaudessa aina vuoteen 2029 asti.

DiPietron sopimus jää NHL:n historiaan yhtenä kaikkien aikojen hurjimpana. Nykypäivänä NHL-sopimuksen maksimipituus voi olla kahdeksan vuotta, ja uudistuksesta voidaan kiittää osittain Snow’ta ja DiPietroa.

Tänä päivänä yhdysvaltalainen tekee töitä muun muassa Islandersin tv-lähetyksissä, jossa hän toimii asiantuntijan roolissa.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2018.

LUE MYÖS: Yksi NHL:n karmeimmista treideistä? Seurapomo katuu vieläkin Jari Kurrin hankintaa: ”Mokasin pahasti”

LUE MYÖS: NHL-konkarilta jättipaljastus: Jesse Puljujärvi vaikutti hänen siirtoonsa – ”Ei olisi ollut reilua”