Leijonat vahvistui ainakin paperilla merkittävästi, kun Mikael Granlund päätti lähteä MM-kisoihin. Granlund vapautui Nashville Predatorsin jäätyä Colorado Avalanchen lumivyöryn alle pudotuspelien avauskierroksella otteluvoitoin 0-4.

Ilta-Sanomille Granlundin pelaamista ja yhteensopivuutta Leijonien kanssa kommentoi Raimo Summanen. Summasen mielestä Granlundilla on hyvät mahdollisuudet olla Leijonissa vielä selvästi parempi pelaaja kuin Predatorsissa.

– Nashvillen systeemissä Granlund luistelee turhia kilometrejä. Suomen pelitavassa hänen ei tarvitse seilata laidasta laitaan. NHL:ssä on käynyt niin, että sellainen turha liike on syönyt hänen hyökkäystehojaan. Kirurgin tarkkuus tulee nyt paremmin esille Leijonissa, Summanen sanoo.

Erityisesti Summanen haluaa nostaa esiin Granlundin kyvyn pelata pienessä tilassa.

– Kun ollaan mailamiekkailussa ahtaassa tilassa, niin hän on maailman top 10 -pelaaja. Hän pystyy pelaamaan jatkumoa ahtaissa tiloissa. Hänellä on poikkeuksellinen kyky hallita kiekkoa, mutta hänellä on myös poikkeuksellinen kyky tehdä vastaliike siihen, kun kiekkoa ollaan jo menettämässä. Se on jotain aivan spesiaalia, Summanen arvioi.

Katso alta maalikooste Nashville Predatorsin kauden päättäneestä ottelusta Colorado Avalanchea vastaan.

Voit lukea alkuperäisen jutun tästä.