Los Angeles Kings avasi NHL:n pudotuspelit maukkaalla ja kenties yllättävällä vierasryöstöllä, kun Edmonton Oilers kaatui ensimmäisessä osassa maalein 4-3. Voitto-osumaa edelsi edmontonilaisittain melkoisen sekava hässäkkä omassa puolustuspäässä.

Oilers-vahti Mike Smith tunaroi pahasti, kun kanukki pelasi kiekon maalin takaa Alex Iafallolle tyhjään paikkaan. Tämän, sekä Phillip Danaultille pudonneen irtokiekon molari vielä selvitti.

Kings sai kuitenkin paikasta hyökkäyspään lyhyen ja vaarallisen paineen, ja sekunteja myöhemmin Danault ohjasi Sean Durzin viivavedon sisään kropallaan. Jesse Puljujärvi seurasi sekavaa tilannetta aivan vierestä.

– Yritin vain saada jotain tapahtumaan – ilmiselvästi yritin tehdä liikaa. Tällaisessa tiukassa pelissä ei ole varaa tehdä tuollaisia ​​virheitä, molari manasi NHL:n nettisivuilla.

– Se maksoi meille pelin. Olen pettynyt, mutta tämä oli yksi peli. Mennään eteenpäin.

Oilersin Smith epäonnistui, mutta kesän 2012 ja 2014 mestarimolari Jonathan Quick on hiljalleen löytämässä pelottavan kovan vireen. Hän on yllättäen palannut Losin ykköstorjujaksi.

– Hän otti valtavia torjuntoja juuri silloin, kun tarvitsimme niitä, Kingsin Trevor Moore mietti.

Ottelun suomalaisista Puljujärvi pelasi vain kahdeksan sekuntia vajaat kahdeksan minuuttia ottaen tehotilastoon lukeman -2. Olli Määttä luuti Kingsin alakerrassa reilun vartin tehotilaston jäädessä nollille.