NHL:n pudotuspelit alkavat jo ensi viikolla. Ennen kuin mestaruustaisto alkaa, NHLSuomi vetää runkosarjaa yhteen.

Tässä artikkelissa jaamme NHL:n yksilöpalkinnot.

Calder Trophy: Moritz Seider, Detroit Red Wings

Saksalaispuolustaja Moritz Seider oli Detroit Red Wingsin umpisurkean kauden ainoa valopilkku. Seiderilla on kokoa, ilkeyttä, jalkaliikkuu ja pelisilmäkin on kohdillaan. Jos hän pelaisi yhtään laadukkaammassa joukkueessa, hänestä puhuttaisiin varmasti paljon enemmän. Seider takoi tulokaskaudellaan tehot 7+43=50, ja hän on matkalla yhdeksi NHL:n parhaista puolustajista.

Selke Trophy: Patrice Bergeron, Boston Bruins

Patrice Bergeron on yksi NHL-historian parhaista puolustavista hyökkääjistä. Hänen tilastonsa ovat tälläkin kaudella aivan omassa luokassaan. Hänellä oli koko sarjan paras Corsi% ja aloitusprosentti 61,9 oli niin ikään aivan poikkeuksellinen.

Lady Byng Trophy: Kyle Connor, Winnipeg Jets

Kyle Connor oli harvoja Winnipeg-pelaajia, jolle voi antaa tästä kaudesta puhtaat paperit. Hän nousi joukkueensa johtavaksi hyökkääjäksi ja tykitti 78 ottelussa tehot 46+46=92. Connorin kausi oli poikkeuksellisen puhdasta suorittamista, sillä hän otti vain kaksi jäähyä. Jääaikaan ja vastuuseen suhteutettuna Connorin jäähymäärä on heittämällä koko NHL:n pienin.

Kuva: Getty Images

Norris Trophy: Roman Josi, Nashville Predators

Roman Josi pelasi aivan poikkeuksellisen kauden. Hän tykitti 80 ottelussa puolustajalle käsittämättömät tehot 23+73=96. Puolustaja ei ole nakuttanut NHL:ssä vastaavia tehoja koko 2000-luvun aikana. Lisäksi hän oli koko Nashvillen sielu ja kantava voima. Cale Makar pelasi myös vahvan kauden, mutta hän sai joukkuekavereiltaan aivan eri tavalla tukea kuin Josi.

Vezina Trophy: Igor Shesterkin, New York Rangers

Venäjä on maalivahtien uusi supervalta, ja Igor Shesterkin on maan kirkkain tähti. Rangers ei ollut tällä kaudella ollenkaan niin vahva joukkue kuin sarjataulukosta voisi päätellä. Iso kiitos joukkueen vahvasta suorituksesta kuuluu Shesterkinille. 26-vuotias venäläinen oli kuin muuri kauden alusta loppuun. 53 ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli maaginen 93,5.

Hart Trophy: Kirill Kaprizov, Minnesota Wild

Kirill Kaprizov ei mahtunut pistepörssin viiden parhaan joukkoon, mutta Hart Trophy kuuluukin antaa pelaajalle, joka oli joukkueelleen ja sen menestykselle kriittinen. Minnesota Wild pelasi historiansa parhaan kauden, vaikka sen rosteri oli varsin keskinkertainen etenkin hyökkäyksen osalta. Kaprizov oli ehdottomasti Wildin kantava voima. Hän toi tähtiloistoa tasapaksuun joukkueeseen ja iski myös seuran uuden yhden kauden piste-ennätyksen: 47+61=108.