Noin kuukausi sitten Minnesota Wildin riveistä San Jose Sharksin paitaan siirtynyt suomalaisvahti Kaapo Kähkönen on nyt nähty yhdeksässä ottelussa Sharksin maalinsuulla. Tähän mennessä torjuntaprosentti näyttää lukemaa 92,0% ja päästettyjen maalien keskiarvo puolestaan 2,80.

Kahdesta edellisestä startistaan Kähkönen on torjunut voitot joukkueelleen. Sharks kaatoi viime viikolla Columbus Blue Jacketsin 3-2 ja Chicago Blackhawksin lukemin 4-1. Kähkösen torjuntamäärät noissa otteluissa olivat 22 ja 27.

25-vuotias suomalaisvahti saikin joukkuetovereiltaan vuolaita kehuja viime aikojen otteistaan.

– Viimeiset pari ottelua, jotka Kähkönen on pelannut, hän on ollut uskomaton ja seissyt päällään, joukkueen sveitsiläistähti Timo Meier kommentoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Blackhawks-ottelussa Kähkönen valittiin myöskin ykköstähdeksi.

– Me teimme paljon virheitä ottelun alussa. Siinä oli sellainen hirveä 10 minuutin jakso, jonka aikana menetimme paljon kiekkoja. Kähkönen nousi todella esiin, pelasti meidät ja piti meidät mukana ottelussa, Meier jatkoi.

Kaksi edellistä voitto-ottelua ovat Kähköselle toistaiseksi ainoat voitot Sharksin riveissä. Hän oli jo kuitenkin ennen sitä pelannut myös hyviä otteluita.

– Kähkönen on pelannut todella hyvin. Me emme ole auttaneet häntä aikaisemmissa otteluissa. Hänen olonsa tulee paremmaksi jokaisen ottelun myötä. Hän teki taas tänään isoja torjuntoja. Sen takia me voitimme, Sharksin tshekkitähti Tomas Hertl puolestaan kehui.

Kähkösellä itsellään on myös kovat tavoitteet oman NHL-uransa sekä seuraavan kehitysaskeleen suhteen.

– Hyvä ei ole tarpeeksi hyvää tässä liigassa. Minä en halua olla se hyvä maalivahti. Haluan olla se jätkä, joka vaikuttaa asioihin ja ratkaisee, Kähkönen totesi.

Myös joukkueen päävalmentaja Bob Boughner yltyi kehumaan Kähkösen otteita.

– Kähkönen on tehnyt loistavaa työtä siitä lähtien kun hän tuli tänne. Hän sopii hyvin pukukoppiin. Hän on hyvä tyyppi, tekee kovasti töitä kaukalon ulkopuolella ja harjoituksissa. Hän on hyvä joukkuekaveri, mikä on myös tärkeää, Boughner suitsutti.