NHL:n siirtoikkuna sulkeutui Suomen aikaa 21. maaliskuuta. Viime hetkellä neljän suomalaispelaajan seura vaihtui.

Artturi Lehkonen siirtyi Montreal Canadiensista Colorado Avalancheen, Urho Vaakanainen Boston Bruinsista Anaheim Ducksiin, Kaapo Kähkönen Minnesota Wildista San Jose Sharksiin ja Harri Säteri vapailta markkinoilta Arizona Coyotesiin.

Tässä artikkelissa tarkistelemme hieman sitä, miten yllämainitulla nelikolla on lähtenyt sujumaan uusissa seuroissa.

Artturi Lehkonen, Colorado Avalanche

26-vuotias Lehkonen siirtyi NHL:n jumbojoukkueesta sarjan kärkijoukkueen mukaan. Suomalaishyökkääjä ei päässyt nopeasti Avalanchen mukaan viisumi- ja työlupa-asioiden vuoksi, mutta niiden selvittyä kaikki on sujunut oikein kelvollisesti.

Lehkonen on esiintynyt tähän mennessä seitsemässä ottelussa tehopistein 1+2=3. Jääaikaa on tullut keskimäärin noin 17 minuuttia illassa. Viimeisimmässä ottelussa Lehkonen pelasi Avalanchen kakkosketjussa.

Urho Vaakanainen, Anaheim Ducks

23-vuotias Vaakanainen oli vasta toipumassa pelikuntoon, kun hänet kaupattiin Ducksiin. Uudessa seurassaan suomalaispuolustaja on saanut kuitenkin heti hyvin vastuuta, sillä hän on pelannut peräti kolmena iltana yli 20 minuuttia. Kahdeksassa kamppailussa tilille on kertynyt myös kaksi syöttöpistettä.

Kaapo Kähkönen, San Jose Sharks

25-vuotiaalle Kähköselle siirto saattoi olla alkuun pettymys, sillä Wild pelaa loistavaa kautta, kun taas Sharksin kausi päättyy runkosarjaan. Suomalaismaalivahti liittyi Sharksin mukaan todella nopeasti. Sittemmin vastuuta on tullut kuudessa ottelussa torjuntaprosentilla 91,3. Päästettyjen maalien keskiarvo on 3,54.

Kähköselle loppukausi on tärkeä, sillä hänellä ei ole ensi kaudeksi sopimusta mihinkään.

Harri Säteri, Arizona Coyotes

32-vuotiaalle Säterille siirtoikkuna oli jännittävä, sillä aluksi hänen oli tarkoitus siirtyä Toronto Maple Leafsiin, mutta lopulta Arizona Coyotes nappasi suomalaisen itselleen siirtolistalta.

Säterillä kesti kauan, että hän ylipäätään pääsi liittymään joukkueen mukaan. Tämän jälkeen vastuuta on tullut ainoastaan yhdessä ottelussa, jossa hän joutui antautumaan viidesti. Torjuntaprosentti on tällä hetkellä 84,4.