Viasatilla NHL:ää selostava Tero Kainulainen jätti viime viikolla Aleksandr Ovetshkinin nimen mainitsematta selostamissaan kahdessa Washington Capitalsin ottelussa.

Kainulainen väisti Ovetshkinin nimen kiertoilmauksilla kuten ”kasi”, ”harmaaparta” ja ”Capitalsin kapteeni”. Kainulainen oli myös ajoittain täysin hiljaa venäläishyökkääjän pitäessä kiekkoa.

– Tein itselleni pienen haasteen ennen illan NHL-ottelua Pittsburgh-Washington. Yritin olla mainitsematta vieraiden kapteenin nimeä. Onnistuin haasteessani, Kainulainen kertoi Twitterissä.

Kaunulaisen tviitissä oli aihetunnisteena #yhdenmiehenmielenilmaus sekä Ukrainan lippu.

Ovetshkin on tunnettu vuodesta 2017 lähtien merkittävänä Venäjän presidentin Vladimir Putinin tukijana. Capitals-kapteenilla on yhä Putinin kanssa otettu yhteiskuva Instagramissa profiilikuvana.

Tapaus aiheutti pahennusta Venäjällä

Venäjän tunnetuin TV-kasvo, kommentaattori ja selostaja Dmitri Gubernijev otti maanantaina kantaa Kainulaisen protestiin.

– Hän on epäammattimainen. Jos joku kieltäytyy sanomasta Ovetshkinin sukunimeä, niin sitten hän voi lopettaa työnsä. Kaikki muutkin sanovat sen, eikä mitään ongelmia ole syntynyt, Gubernijev latasi AllHockey.ru-sivuston mukaan.

– Mielestäni työnantajan tulisi nuhdella suomalaisselostajaansa ja potkia hänet ulos. Hän ei kunnioita katsojia, eikä omaa työtään. Hän on pelle, viime vuosina useissa kohuissa rypenyt TV-kasvo tuhisi.

Tero Kainulainen

@kainutero
Tein itselleni pienen haasteen ennen illan NHL-ottelua PIT vs. WSH. Yritin olla mainitsematta vieraiden kapteenin nimeä. Onnistuin haasteessani. #yhdenmiehenmielenilmaus 🇺🇦

Tero Kainulainen

@kainutero
Kiitos viikonlopun viesteistä. Sanat ovat maailman arvokkaimpia voimavaroja, mutta myös hiljaisuus voi kuulua kauas ja voimakkaana. 🙏