The Athletic kysyi kaikilta NHL-päävalmentajilta näiden suosikkia kauden parhaalle puolustajalle annettavan Norris-palkinnon saajaksi.

Valmentajat saivat nimetä kärkikolmikkonsa, jolloin ykkönen sai kolme, kakkonen kaksi ja kolmonen yhden pisteen.

Täysin ylivoimaiseksi kärkikaksikoksi kohosi Nashville Predatorsin Roman Josi (71 pistettä) ja Colorado Avalanchen Cale Makar (67 pistettä). Äänestyksen kolmossijalle sijoittunut Tampa Bay Lightningin Victor Hedman jäi 44 pisteeseen.

– Josi – täysin eeppinen kausi! MVP-kandidaatti siinä samalla. Nashville ei olisi pudotuspelijoukkue ilman häntä. Samaa ei voi sanoa kahdesta muusta kärkinimestä. Makar johtaa hyökkäyspelaamista. Hedman on jokapaikan höylä, eräs päävalmentajista perusteli.

– Vihaan sitä, että teen valintani pistepörssin perusteella, koska ajattelen eliittipuolustamiseen liittyvän niin paljon muutakin, mutta tällä kolmikolla on kertakaikkisen uskomaton vaikutus peliin silloin, kun he ovat jäällä, toinen jatkoi.

Yksi valmentajista nosti Hedmanin kärkeen ja jätti Josin vasta kolmannelle sijalle.

– Hedman tekee kaiken paremmin kuin kukaan muu. Makarilla on kyky sanella pelin kulku luistelunsa ja kiekollisen älykkyytensä avulla on dominoivaa. Josi… on uskomaton ja kantanut joukkuettaan monena iltana. En silti pysty nostamaan häntä kahden edellä mainitun edelle.

Äänestyksen seuraaville sijoille ylsivät Florida Panthersin kaksikko Aaron Ekblad ja Mackenzie Weegar ennen Devon Toewsia, Charlie McAvoyta sekä viime kauden Norris-voittaja Adam Foxia.