Philadelphia Flyers vapautti Suomen itsenäisyyspäivänä Alain Vigneault’n tehtävästään joukkueen päävalmentajana. Tilalle väliaikaiseksi päävalmentajaksi nimettiin Mike Yeo, joka ei The Athleticin NHL-toimittaja Charlie O’Connorin mukaan todennäköisesti valmenna oranssipaitoja ensi kaudella.

O’Connor uskoo Flyersin etsivän tuoreita kasvoja vaihtopenkkinsä taakse. Yeo viettää kolmatta kauttaan pennsylvanialaisjoukkueessa.

Uudeksi päävalmentajaksi on paljon ehdokkaita, joista tässä muutama.

Helpot valinnat

Paul Maurice

Paul Maurice ei ole tunnettu pelaajien kehittäjänä, joten toimiminen Flyersin mitä todennäköisimmin nuorentuvan rungon kanssa vaatisi sopeutumista. NHL-kokemusta taalaliigan päävalmentajavalinnoissa tunnutaan arvostettavan yli lähes kaiken muun, ja sitä Winnipeg Jetsin joulukuun puolivälin tienoilla taakseen jättäneellä käskyttäjällä on 24 kaudelta.

John Tortorella

Toinen old school -tyylinen valinta. Kiistelty hahmo, mutta olisi taatusti elementissään pelaajia herätellessään. John Tortorellan meriittilistalta löytyy 21 kautta päävalmentajana NHL:ssä, Stanley Cup ja kaksi Jack Adams -pystiä.

Claude Julien

Claude Julienin potkut kesken viime kauden Montreal Canadiensistä hämmensivät. Joukkue oli mukana playoff-kamppailussa täysin odotusten mukaisesti. Julienilla on vyöllään 18 NHL-kautta, Stanley Cup ja Jack Adams -pokaali.

Rick Tocchet

Arizona Coyotesin viime kauden päätteeksi jättänyt Rick Tocchet teki hyvää työtä preerialla. Kuutena kautena päävalmentajan töitä NHL:ssä tehnyt 57-vuotias koutsi olisi valintana luonnollinen ja taatusti kannattajille mieleen, sillä hän on joukkueen entinen pelaaja 11 kauden ajalta.

Boksin ulkopuolelta

Lane Lambert

Barry Trotzin vuolaasti kehuma Lane Lambert on palkitun New York Islanders -päävalmentajan mukaan ollut jo pitkään NHL-päävalmentajapestin veroinen ammattilainen. Brad Lambertin setä on 11. kauttaan apuvalmentajan tehtävässä NHL:ssä.

Rikard Grönborg

Niin paljon kuin toivoisikin Jukka Jalosen olevan mahdollinen päävalmentaja NHL:ään, vaikuttaa Rikard Grönborgin NHL-pesti ainakin suoraan päävalmentajaksi huomattavasti todennäköisemmältä. Hänellä on liki vastaavat meriitit maajoukkueesta, mutta erityisenä etuna on pitkä valmennuskokemus Pohjois-Amerikasta sekä Jalosta paremmat suhteet. Grönborg on kutsuttu urallaan useampaan haastatteluun NHL-päävalmentajaksi.

Manny Malhotra

Manny Malhotraa pidetään yhtenä lupaavimmista tulevista NHL-päävalmentajista. Tällä hetkellä entinen kahden suunnan sentteri toimii Toronto Maple Leafsin apuvalmentajana. Kyseessä on 41-vuotiaan kanadalaisen viides kausi apuvalmentajana NHL:ssä.

Marco Sturm

Toinen mahdollinen eurooppalainen päävalmentaja NHL:ään on Marco Sturm. Erona moneen muuhun ehdokkaaseen on se että hän on ollut jo tovin apuvallmentajana taalaliigassa. Yllättävän olympiahopean ja lähes 1000 ottelun NHL-uran siivittämänä Saksan kaikkien aikojen kokenein NHL-pelaaja on toiminut tehtävässään kaudesta 2018-19 lähtien.