Siirto Toronto Maple Leafsiin tarjosi suomalaisvahti Harri Säterille erinomaisen näytönpaikan. Joukkue tarvitsi kipeästi maalivahtivahvistusta Jack Campbellin loukkaantumisen myötä. Toronto on myös hyvä joukkue, joka olisi tarjonnut hyvät puitteet onnistua.

Arizona Coyotes päätyi kuitenkin nappaamaan Säterin siirtolistalta. Seura ei olisi suomalaisen kannalta paljoa huonompi voinut olla.

Ensinnäkin Säterin siirto viivästyy. Maahanmuuttoprosessit ovat Yhdysvalloissa kankeampia kuin Kanadassa. Siinä vaiheessa, kun Säteri liittyy Arizonan vahvuuteen, kautta on enää jäljellä reilut kaksi viikkoa. Pudotuspeleihin Arizona ei ole yltämässä.

Arizonalla ei myöskään ole käyttöä Säterille. Joukkueella ei ole mitään toiveitakaan menestyä, sillä huonompi sijoitus tarjoaa paremmat asetelmat varauslottoon. Joukkue ei tarvitse muutenkaan maalivahtia, kun seura teki juuri pitkän jatkosopimuksen Karel Vejmelkan kanssa.

Pohjois-Amerikassa onkin epäilty, että Arizona olisi hankkinut Säterin ainoastaan kiusatakseen Torontoa. Suurimmaksi kärsijäksi joutuu tietysti Säteri. Jos hän pääsee tällä kaudella pelaamaan NHL:ssä, tekee hän sen surkean joukkueen takana. Seuraavaksi kaudeksi NHL-sopimuksen tekeminen tulee olemaan vaikeampaa.