Arizona Coyotes ja Winnipeg Jets valmistelivat NHL:n siirtorajalla kahden pelaajan sisältäneen vaihtokaupan.

Jets lähettää kaupassa Coyotesille hyökkääjä Bryan Littlen 5,29 miljoonan dollarin palkalla varustetun sopimuksen. Littlen ohella Coyotes saa NHL-oikeudet yliopistohyökkääjä Nathan Smithiin, joka ei ollut tekemässä tulokassopimusta Jetsin kanssa.

Jets saa kaupassa vastikkeena Coyotesin neljännen kierroksen varauksen.

Littlen siirto Coyotesiin on puhtaasti palkkakattoon liittyvä. Coyotes pääsee pitkäaikaisesti loukkaantuneiden listalla (LTIR) olevan Littlen avulla palkkakaton alarajan yli. Little on pelannut NHL:ssä edellisen kerran marraskuussa 2019.

23-vuotias Smith on edustanut Minnesota Staten yliopistoa kaudesta 2019-20 lähtien. Yhdysvaltoja Pekingin olympialaisissa edustanut hyökkääjä teki NCAA:n runkosarjassa 34 ottelussa huimat pisteet 18+31=49. Smith on ehdolla NCAA:n parhaalle pelaajalle jaettavaan Hobey Baker -palkintoon.

Arizona Coyotes

@ArizonaCoyotes
Official: We’ve acquired the rights to center and Hobey Baker finalist, Nathan Smith, and forward Bryan Little from the Winnipeg Jets in exchange for a 2022 fourth round draft choice.

Details: nhl.com/coyotes/news/c…

Darren Dreger

@DarrenDreger
Nathan Smith also goes with Little to Arizona for a 4th. Smith wasn’t going to sign with Wpg.

Kevin Weekes

@KevinWeekes
** Breaking News ** 🚨📰

@NHLJets are trading Brian Little’s contract to @ArizonaCoyotes .
@espn @NHLNetwork @TSNHockey #HockeyTwitter