Huippulupaus Jack McBain on kieltäytynyt tekemästä NHL:n tulokassopimusta Minnesota Wildin kanssa.

Bostonin yliopistossa pelaava McBain on Wildin vuoden 2018 kolmannen kierroksen (63.) varaus. 22-vuotiaasta kanadalaisesta tulee ilman NHL-sopimusta vapaa agentti elokuun 15. päivä.

The Athletic -sivuston mukaan Wild on aloittanut ottamaan lupaavasta hyökkääjästään vaihtotarjouksia vastaan.

– Wild-GM Bill Guerin on antanut McBainin edustajille luvan neuvotella muiden NHL-seurojen kanssa. Tämän jälkeen he voivat toimittaa Wildille listan seuravaihtoehdoista. McBain oli kolmannen kierroksen varaus, joten Wild haluaa hänestä korkeamman varauksen takaisin vastikkeena, The Athletic -sivuston toimittaja Michael Russo kertoo.

Wildin tavoitteena on kaupata McBain ennen maaliskuun 21. päivä olevaa siirtorajaa. 191-senttisen ja 91-kiloisen keskushyökkääjän perässä uskotaan olevan lukuisia NHL-seuroja.

– Lähteidemme mukaan kaksi tusinaa NHL-seuroja ovat kyselleet Wildilta McBainin perää. Emme olisi yllättyneitä, jos Wildin divisioonakilpailijat Chicago Blackhawks ja Winnipeg Jets olisivat kiinnostuneita hänestä, Russo jatkoi.

McBain on pelannut viimeisen neljän kauden ajan Bostonin yliopistossa. Hän teki tällä kaudella NCAA-sarjan runkosarjassa 22 ottelussa hurjat 22 maalia ja 29 tehopistettä.

McBain nähtiin myös Pekingin olympialaisissa Kanadan maajoukkueen mukana. Hän teki olympialaisten viidessä ottelussa tehot 1+1.