NHL julkaisi viime yönä tiedotteen, jossa se kertoi lopettavansa yhteistyön venäläisten kumppaneidensa kanssa. NHL vaati Ukrainan kriisille rauhanomaista päätöstä ja laittoi jäihin venäjänkieliset sivustonsa verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Yksi asia tuntuu kuitenkin olevan pyhä. Ehkä kaikkien aikojen paras maalintekijä, Washington Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetškin poseeraa yhä Instagramissa profiilikuvassaan Vladimir Putinin kanssa.

NHL ei ole koskaan ottanut kantaa Putinin propagandaa ajavien supertähtiensä, Ovetškinin ja Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkinin toimintaan.

”Hän on presidenttini”

Ovetškin tuki Putinia näyttävästi vuonna 2014, kun Venäjä aloitti sotatoimet Itä-Ukrainassa. Ukrainalaisten syyttely ja Putinin toimien pitäminen oikeutettuina ovat kuin suoraan Putinin propagandakoulun oppikirjasta.

Viime viikon perjantaina Ovetškin astui median eteen kommentoimaan Venäjän hyökkäystä. Hän puhui kieli keskellä suuta siitä, kuinka hän toivoo, että sotatoimet loppuisivat.

Kaikesta huolimatta Ovetškin valitsi puheessaan yhä Putinin puolen.

– Hän on presidenttini, Ovetškin kommentoi, kun toimittaja kysyi tukeeko hyökkääjätähti yhä Putinia.

Voit katsoa Ovetškinin kommentit videolta alta tai tästä linkistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Maaliennätysjahdin seuraaminen tuntuu irvokkaalta

NHL:ssä on jo useamman vuoden ajan kohuttu Ovetškinin uran maalitahdista. Wayne Gretzky johtaa sarjan kaikkien aikojen maalitilastoa. The Great One osui urallaan maalipuiden väliin 894 kertaa.

Ovetškin on tehnyt urallaan 762 maalia. Venäläinen on 36-vuotias, joten ennätyksen rikkominen on mahdollisuuksien rajoissa.

Maaliennätysjahdin seuraaminen tuntuu kuitenkin irvokkaalta. Urheilullisesti upeat saavutukset peittyvät sen alle, että Ovetškin tukee valtionjohtajaa, joka aloitti täysin oikeuttamattoman hyökkäyssodan modernissa Euroopassa.

Se on asia, johon NHL:n on yksinkertaisesti pakko puuttua.